Gašparovičovi, Schusterovi a Kováčovi udelili čestné občianstvo mesta Humenné

22.08.2006 Humenné

Humenné 22. augusta (TASR)- Mesto Humenné ašpiruje na zápis do Guinnessovej knihy rekordov respektíve do Slovenskej knihy rekordov v počte prezidentov - čest...
Humenné 22. augusta (TASR)- Mesto Humenné ašpiruje na zápis do Guinnessovej knihy rekordov respektíve do Slovenskej knihy rekordov v počte prezidentov - čestných občanov mesta. Túto výsadu udelili dnes na rokovaní Mestského zastupiteľstva (MZ) súčasnej hlave štátu Ivanovi Gašparovičovi a bývalým prezidentom SR Rudolfovi Schusterovi a Michalovi Kováčovi.

Certifikáty im chcú odovzdať 14. septembra na slávnostnom rokovaní MZ spojenom s udeľovaním cien mesta a primátora.
Ako informoval poslanec MZ Ivan Hopta (ÚSVIT), najviac hlasov (15) získal z prítomných 20 mestských poslancov Gašparovič. O dva hlasy menej dostal Schuster a len o dva hlasy \"prešiel\" pri hlasovaní Kováč, čo len potvrdzuje príslovie, že doma nie je nikto prorokom. Kováč je totiž rodákom z neďalekej obce Ľubiša.
Udeliť trom prezidentom čestné občianstvo navrhol primátor mesta Vladimír Kostilník. Podľa mestského všeobecne záväzného nariadenia sa ocenenie udeľuje slovenským občanom alebo cudzincom, ktorí sa obzvlášť významným spôsobom zaslúžili o rozvoj a zveľaďovanie mesta, ochranu jeho záujmov, šírenie dobrého mena v zahraničí, alebo obohatili ľudské poznanie vynikajúcimi tvorivými výkonmi.
 

Vyberte región